IFK Göteborg- Framtiden.

IFK Göteborg! vilket lag måste jag erkänna. IFK har verkligen lyckats och är grymt organiserade. En riktig plantskola har dem skapat och tar fram hur mycket talanger som helst. Sportbladets Robert Laul sa för någon dag sen: Sverige har ett lag i Champions League om 2 år. Alla andra kröniker tyckte till och vansinnesstämplade Laul. Men jag tror på det. Om Blåvitt får behålla sina nuvarande spelare, och fortsätta den fina organisationen och plocka fram talang efter talang.
AIK:s förra sportchef Ola Andersson köpte in dyra spelare från Argentina som han egentligen inte hade en aning om vilka det var. Det resulterade i floppar, men också enormt lyckade som Obolo. Blåvitts sportchef, Håkan Mild har en grym ungdomsorganisation och har tagit fram men även köpt in spelare som: Robin Söder, Stefan Selakovic, Pontus Wernbloom, Gustav Svensson, Adam Johansson, Ragnar Sigurdsson, Mattias Bjärsmyr och Kim Christensen. 5 av dem 8 är yngre än 23 år! Skulle Göteborg sälja alla under 23 år så skulle dem få ihop en fantastisk summa! IFK Göteborg har en av Allsvenskans dyraste trupper. Robin Söder 18 år en av dem hetaste men även klokaste spelarna. Roma Liverpool och Bayer Munchen är bara 3 av 10 lag som har visat intresse. Robin säger själv: Jag flyttar inte till sommaren, jag måste bli en bättre fotbollspelare och jag utvecklas bäst i IFK. Det finns inte många 18åringar som är så kloka. Så skulle Göteborg kunna behålla större delar av laget så är Champions League absolut rimligt. Det är störst chans att 23åriga mittbacken Mattias Bjärsmyr flyttar till sommaren, Fiorentina, Newcastle och Blackburn sägs vara mycket intresserade. I sommras la Espanyol ett bud på Bjärsmyr, på 15 miljoner. Men Mattias är värd 25(!) http://sportbladet.se/ har gjort en rolig lista om hur stor chans det är att dem hetaste i IFK flyttar. Här har ni listan:


SANNOLIKHET ATT DE BLIR PROFFS UNDER SÄSONGEN.

Mattias Bjärsmyr, 23, mittback

Har varit ryktenas man en längre tid och vägrar skriva på nytt kontrakt. Följs av klubbar som Heerenveen och Groningen, PSV Eindhoven och Fiorentina. Kan lämna som Bosman efter säsongen, men har sagt att han vill att Blåvitt ska få betalt.

Sannolikhet: 90 procent


Ragnar Sigurdsson, 22, mittback

Islänningen har två starka säsonger bakom sig och har inlett strålande i år. Sportbladet kan avslöja att han följs av klubbar som Roma, Newcastle, Blackburn. Blåvitt har redan tackat nej till ett bud från Espanyol.

Sannolikhet: 50 procent


Adam Johansson, 26, ytterback

Blåvitts senaste A-landslagsman har flera starka säsonger bakom sig och har utvecklats väldigt mycket det senaste halvåret. Säger själv att han är redo att ta nästa steg i karriären. Följs av klubbar i Holland, Frankrike och Spanien.

Sannolikhet: 50 procent


Gustav Svensson, 22, innermittfältare

Nämns ofta som Tobias Linderoths arvtagare i landslaget. Given i U21-truppen i EM i sommar. Gör han en bra turnering kan han bli aktuell för större klubbar i exempelvis Holland.

Sannolikhet: 10 procent


Pontus Wernbloom, 22, innermittfältare

Har haft en explosionsartad utveckling de senaste säsongerna. Har gått från slugger till framspelare och målskytt. Följs av klubbar i Skottland, Tyskland, England och Holland. Vill utomlands snarast.

Sannolikhet: 70 procent


Stefan Selakovic, 32, yttermittfältare

Uppvaktades av grekiska Larissa för två säsonger sedan. Är nu i bättre form än på många år och har inlett bra i allsvenskan. Är öppen för en flytt om han får ett bra erbjudande.

Sannolikhet: 20 procent


Robin Söder, 18, anfallare

Kan vara den största talang svensk fotboll har fått fram sedan Zlatan Ibrahimovic. Har uppvaktats av flera av Europas största klubbar. Till exempel Liverpool, Milan, Bayern München, Ajax och Manchester City.

Sannolikhet: 10 procent.


Håkan Mild och Ragnar Sigurdsson efter 6?0-segern i går. I s
Robin Söder efter 6-0 segern mot Djurgården.

Det var allt för stunden, kommer med rapport från kvällens Allsvenska ikväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0