Tack, enorma Figo!

Nu har ännu en hjälte tackat för sig! 36åriga Luis Figo spelade idag sin sista match för Inter! Jag kommer komma ihåg han som en av världens bästa yttermittfältare genom tidern. Men även som en stor svikare, när han gick från Barca till Real! Hans sista match fick han spela lagkapten. Han tackades fint av fansen!

Svenskafans.com skriver:Direkt efter hörnan tänds skylten som signalerar ett Interbyte. Nummer sju ska gå ut och ersättas av Davide Santon. Det är ett stort ögonblick, så stort att domaren tillåter hela Interbänken, Mourinho och alla andra i Interstaben att springa in på planen och omfamna sin lagkamrat. Giuseppe Meazzas publik ger Figo en lång stående ovation och det är nästan att man anar tårar i portugisens ögon när han tar de sista stegen mot sidlinjen.


Jag vill tacka till en av våra största, Luis Figo!

Mer Italien! Carlo Ancelotti har nu lämnat Milan, han sa det i direktsänd TV. Han lyckades med att direktkvalificera Milan till Champions League efter en 2-0 seger. Pato och kaka målskyttar!

Ännu mer Italien, Zlatan vann skytteligan. Sista målet kom idag hans 23de i ligan! det var en vacker klack!

Uno di noi..
Luis Figo i sin sista match!

Chanko såld!?

Webbsporten.se hävdar att Bajens innermittfältare Loauy Chanko är slåd. Norska Ålborg sägs ha köpt Chanko. Chanko är 29 år och har inte varit bra i år! Tror faktiskt inte på ryktena, varför vill man ha en spelare som Chanko? Men Bajens kan i och för sig släppa han billigt med tanke på den ekonomiska krisen dem är i!

AIK-rykten!

Snart drar Silly Season igång och dem flesta spekulerar om storklubbarna ute i Europas värrvningar. Men tro det eller ej. Det händer faktiskt en del intressanta saker i Allsvenskan!

Först och främst ryktas det att Assyriskas Martin Lorentzon är på väg in. Han har varit riktigt bra i år och är 25 år. Han spelar högerback men har ännu inte kvaliteerna att ersätta Markus Jonsson. Markus fyller dock 29 nästa år och börjar nå slutet av sin karriär, alltså kan Lorentzon vara ett intressant köp!

Norska Fredrikstad vill släppa Patrik Gerrbrant, Gerrbrant är 28 år och mittback. Hamamrby sägs vara intresserade där Patrik spelade i 10 säsonger! Men dem har redan ekonomiska problem. Patrik kan dock bli ganska dyr och jag tycker det vore rätt onödigt med en dyr mittback, vi har ju trots allt bra spelare på den positionen!

Markus Jonsson ryktas vara på väg ut! Vore riktigt tråkigt om AIK släpper Markus! Men han har varit bra i år och kontraktet går snart ut alltså blir det dyrt att förlänga. Han är dessutom som redan nämnt 28 år, snart 29! Danska klubbar sägs vara intresserade.

Som ni vet ryktas det också om att Ivan är på väg ut grekiska klubbar är intresserade av vår bäste spelare Ivan Obolo!

FA-Cup final!

Igår var det FA-cup final mellan Everton och Chelsea. Chelsea var värda titeln eftersom att dem åkte ur Champions League genom en domartabbe, eller kanske ska jag säga genom 3 domartabbar?
På Wembley var stämningen enorm, Louis Saha gjorde mål efter redan 25 sekunder. Men Chelsea spelade upp sig och Drogba kunde kvittera på nick! Det var en riktigt bra match vi blev bjudna på! I den 75te minuten krutade Lampard in bollen med vänster, en riktigt pärla! Han var verkligen den som var mest värd att göra målet! 2-1 stod sig matchen ut och Chelsea blev mästare! Kul att Guus Hiddink fick ta en titel med Chelsea. Gillar verkligen honom!

Igår blev också Franska Bordeaux mästare, äntligen säger jag bara Lyon har vunnit ligan 6 eller 7 gånger på rad och det är sjukt tråkigt att veta vem som ska vinna! Men nu kanske det sker ett tronskifte? Hoppas!

Idag spelar Djurgår'n en så kallad ''ödesmatch'' Mot allsvenskans sämsta lag Örgryte. Dem måste vinna allt annat vore en besvikelse. Men jag hoppas grymt mycket att Örgryte tar sin första seger idag och tvålar dit DIF med typ 2, 3-0!

Frank Lampard - hjälte på Wembley!
Frank Lampard, Chelseas hjälte!

Göteborg rycker!

Göteborg har just slagit BP med 4-0! Pontus Wernbloom som tackade för sig i sin sista match för klubben genom att göra mål! Nilkas Bärkroth är nu 16 år om jag inte minns helt fel och blev inbytt i den 45te minuten, han stod för 2 mål(!) Stefan Selakovic gjorde det restererande målet.
Nu rycker Göteborg ordentligt i Alsvenskan! Man har 27 poäng och tvåan Elfsborg har 24. AIK har 22. Det blir svårt att knappa in!


Wernbloom i sin sista IFK match!


Stefan Batan. Fortfarande en pajas!

Hej. Nu är jag mäkta irriterad! Ni känner väl igen Stefan Batan? Om inte så kan jag påminna er. Han som var 2 sekunder ifrån en påskrift för AIK men valde att gå till den största rivalen. Djurgården!
Det är bland det dummaste man kan göra i svensk fotboll! Det är som att sätta en lapp i pannan - JAG VILL BLI HATAD!
Nog om det. Stefan har stått för ännu ett vansinnesdåd! Han vill att kanske dem 2 mest aggresiva rivalerna- Stefan Batans Assyriska och rivalen Syrianska ska slås ihop! Det är som att slå ihop AIK och Bajen! Grabben verkar inte veta nåt om klubbrivalitet!


- Jag vet att det blir svårt, men min dröm är att Assyriska och Syrianska en dag går ihop och blir en förening. Det finns tunga, ekonomiska finansiärer i utlandet som vill vara neutrala när det finns två klubbar, men som garanterat skulle vilja vara med och stötta en gemensam. Och tänk vilka spelare vi skulle kunna locka, som till exempel Kennedy, Sharbel Touma, Abgar Barsom, Lolo Chanko och andra, säger han till LT.


Ville bara få ut min ilska!


-Stefan batan, vi glömmer ALDRIG!


Champions League och derby!

Inläggen har krånglat och jag har inte fått ut dem på bloggen. Men nu lär det funka. Jag börjar med Champions League finalen. jag förväntade mig en riktigt rolig match men så blev inte fallet. Världens 2 bästa klubblag ställdes mot varandra och förutsättningarna kunde inte bli bättre!
Men Ändå blev det en ruskigt tråkig match. Barca vann som bekant med 2-0 och spelade bra fotboll stundtals. United bjöd upp till kamp i 10 minuter sen försvann viljan efter Eto'os mål. Finns inte så mycket att säga om matchen. Dock fantastiskt firande i slutet. Såna bilder värmer!

Nu till derbyt där det finns betydligt mer att säga! Ca 22000 tog sig till ett regningt Råsunda för att kolla på AIK-Hammarby.
AIK stod änu en gång för ett mäktigt tifo. Bajens var också mycket bra men helt ärligt inte i närheten av AIK's kaliber.

AIK hade även övertag på planen, stundtals spelade man väldigt bra mycket tack vare Ortiz. Han var planens solklart bästa spelare. Kul även att Patrik Bojent gör en bra match.! Målskytt blev Sahiou Jagne i den 46te minuten. AIK hade annars några riktigt bra chanser, Markus Jonsson hade en stenhård frispark i ribban! Riktigt skönt med en seger som man kan gotta sig med under sommaruppehållet. AIK leder nu derbyligan!
Något som är mindre kul är att det utbröt bengalkastning mellan den östra och södra läktaren. Bengaler kastades fram och tillbaka ett flertal gånger och nu ska båda lagen stänga av supportrar!

Skriver mer sen!


Bojan tackar fansen - och försöker övertala Obolo.
Bojan Djordjic tackar fansen!
hamhlogga.JPG><br><br><p align=
AIK firar Jagnes mål!
FC Barcelona vinnare av Ligan, Copa del Rey och Champions League!
Barca Champions League mästare! Man vann även Copa Del Rey och ligan!! 


Tåget har startat.

Nu är den elfte omgången av Allsvenskan färdigspelad om ungefär 45 minuter. Och det har varit riktigt jämnt hittils. Och om en omgång är det sommaruppehåll. Men det känns ändå som att dem starkaste guldkandidaterna ligger topp-3. IFK Göteborg, Elfsborg och Helsingborg ligger på första, andra ooch tredje plats. Dem känns riktigt starka i år. Visst är det mycket kvar och lag som AIK, Kalmar och Malmö kan vara med och utmana. Men redan nu är det 5 poäng upp till ledande Göteborg och 9 för Kalmar och Malmö. Alltså kan man kortfattat säga att ''guldtåget'' har startat, och nästa omgång blir livsviktig om man ska haka på i toppen.

Hur ser det ut om några månader då?
Elfsborg, Helsingborg och Göteborg känns ruskigt starka och jag tror dem håller ut ända fram. Frågan är bara vem som drar det längsta strået.

Det är fruktansvärt svårt att säga. Min känsla säger mig att Elfsborg är det starkaste laget, att det inte kommer försvinna så många från Elfsborg i sommar. Och dem har redan nu ett otroligt starkt lag och har fantstiskt bra ersättare på nästan alla positioner. Där sviktar både IFK och Helsingborg. Helsingborgs trupp känns inte särskilt stark och det kommer nog att straffa sig i slutskedet. IFK Göteborg har en grym trupp just nu. Men dem har många unga, och då ökar chanserna att flera spelare försvinner. Wernbloom är redan klar och Bjärsmyr vill inte förlänga kontraktet så han försvinner nästan garanterat. Vilket i och för sig ger pengar till ersättare. Men det tar lång tid att anpassa sig till Allsvenskan, så om man vill ha en ersättare så värvar man förmodligen en gammal spelare från tex Danska ligan som spelat i Allsvenskan förut. Eller någon som redan nu spelar i Allsvenskan.


Men topp-3 tror jag ser ut så här:
1. IF Elfsborg.
2. IFK Göteborg
3. Helsingborgs IF

Men mycket återstår! Men ett som är säkert är att tåget är på väg!


Blir det en favorit i repris för Elfsborg 2009?

Uselt!

AIK mötte igår Gefle IF, och det finns väl inte så mycket att säga. Oerhört viktige Hooiveld drog på sig ett onödigt gult kort och är nu avstängd i derbyt. Özkan gick ut i halvtid skadad. AIK spelade sämsta matchen i år. Den ända som var bra var Daniel Örlund, som räddade många frilägen. Onödigt att förlora en sån här viktigt match och nu ligger man 5a! Gefle kom om AIK, och har nu samma poäng. Är riktigt förbannad. Så ska kanske inte skriva mer om det. Men måste bara få in ett sista försvarsord, att AIK var rejält tröttkörda efter 2 tuffa matcher och tajt schema. 
Nu gäller det att ladda om inför derbyt på Torsdag mot Bajen. Lite över 19000 biljetter är sålda.! Kan inte annat en hoppas på fantastisk stämning och 3 poäng som man kan njuta av hela sommaruppehållet! Skulle vara grymt skönt!

Övriga resultat:
Örebro-BP 2-2
Elfsborg-Trelleborg 1-0
Helsingborg-Örgryte 3-1
Göteborg-Malmö 2-0.

Inför Gefle-AIK

Idag möter AIK Gefle 19.00 på Strömvallen i Gävle.
Strömvallen har konstgräs och Gefle brukar därför vara starka på hemmaplan, man har en het anfallare i form av Jawo och man har en bra mittfältare, i form av Chibsah. Gefle har sett riktigt starka ut i år och ligger 7a 3 poäng bakom AIK som ligger 4a. Det kommer bli en riktigt svår uppgift för AIK att besegra kvällens motståndare, men man är hårt pressade om man ska ha en chans till guld.
Därför tror jag på seger för AIK. I en sån här match blir Ivan Obolo otrligt viktig!

En trolig startelva är:
Målvakt: Daniel Örlund.
Högerback: Markus Jonsson.
Mittbackar: Jos Hooiveld och Per Karlsson.
Vänsterback: Nisse Johansson.

Högermittfältare: Kenny Pavey
Innermittfältare: Daniel Tjernström och Jorge Ortiz
Vänstermittfältare: Gabriel Özkan

Anfallare: Ivan Obolo och Sahiou Jagne.

Bojan Djordjic är halvskadad och vilar till derbyt på torsdag. Spelare som har 2 gula kort (Och riskerar avstängning till på Torsdag om dem får ett till idag) Är: Enormt viktige Ivan Obolo. Stabile Jos Hooiveld. Och Derby specialisten Kenny Pavey.

Alla 3 enormt viktiga spelare.

Jag tror på 1-0 till AIK.

Håll koll på Jorge Ortiz. Varit riktigt bra i år och står för en stor del av spelet. bollen rullar perfekt på konstgräs vilket kommer gynna Jorge! Dessutom tillbaka från avstängning och ruskigt spelsugen!

Det var allt för nu!


Jorge Ortiz, en spelare att hålla koll på i kvällens möte mot Gefle!


U-21 Em!

Den 15onde Juni drar U-21 em igång! Det ser oerhört intressant ut och Sverige har faktiskt en riktigt bra trupp, Den om 5 år ungefär tror jag är betydligt bättre än dne vi har nu (A-laget). U-21 em äger rum i Malmö (Swedank Stadion) Helsingborg (Olympia) Halmstad (Örjans Vall) Och Göteborg (Nya gamla Ullevi). Varför tar man en så dålig arena som Örjans Vall!? Hellre Stockolms stadion! Nej nu ska jag inte överdriva, men Råsunda är 10 gånger bättre!

Planerar att åka ner till Malmö Göteborg och Helsingborg men kommer bojkotta Halmstad. Tur att inga stora matcher går där! Uefa har gjort en intressant grej, för alla som är under 21 år (Åskådare) kostar biljetterna endast 21 kronor! Dem säger att dem vill ha många ungdomar! Kul satsning!

Nationerna som är med är : Sverige, Vitryssland, Italien, Serbien, England, Finland, Tyskland och Spanien. RIktigt bra lag. Sverige siktar på att komma till semifinal - minst!

Här är truppen:

Målvakter
Johan Dahlin, Lyn  
Pär Hansson, Helsingborgs IF
Kristoffer Nordfeldt, IF Brommapojkarna

Backar
Rasmus Bengtsson, Trelleborgs FF
Mattias Bjärsmyr, IFK Göteborg
Emil Johansson, Hammarby
Per Karlsson, AIK
Mikael Lustig, Rosenborg
Martin Olsson, Blackburn Rovers FC
Joel Ekstrand, Helsingborg

Mittfältare
Denni Avdíc, IF Elfsborg
Emir Bajrami, IF Elfsborg
Pierre Bengtsson, AIK
Rasmus Elm, Kalmar FF
Labinot Harbuzi, Malmö FF
Andreas Landgren, Helsingborgs IF
Guillermo Molins, Malmö FF
Gustav Svensson, IFK Göteborg
Gabriel Özkan, AIK

Anfallare
Marcus Berg, FC Groningen
Robin Söder, IFK Göteborg
Ola Toivonen, PSV
Pontus Wernbloom, IFK Göteborg

Reserver:

Viktor Noring, Trelleborg
Erik Lund, IFK Göteborg
Walid Atta, AIK
Sebastian Eriksson, IFK Göteborg
Sebastian Castro-Tello, Hammarby
Rasmus Jönsson, Helsingborg

Ruskigt bra trupp enligt mig. Kul att dem tar ut ''Labbe'' Harbuzi som endast spelat 1 match. Men varit grym i Malmö. Och Kristoffer Nordfeldt från BP som endast är 19 år!

Men ska dra nu och kolla sportspegeln mer inlägg sen!


U-21 landslaget i en match mot Frankrike!


Paolo Maldini!

En trotjänare och hjälte! En levande legend tackar för sig Paolo Maldini! Milans storback. Större än Franco Baresi enligt mig! Tog idag farväl med sin sista hemmamatch på San Siro. Motståndarna Roma bar tröjor med texten : Grazie Paolo Grande Capitano! Vilket på Svenska betyder: Tack Paolo store kapten! Finns bara ett ord. MÄKTIGT!

Idag var det en allsvensk match. Gais-Kalmar. 2-2 blev slutresultatet då Gais Wanderson gjorde 2 mål. Och den gamle AIK'aren Daniel Mendes som blev inbytt i den 45te minuten också gjorde 2 mål!

Newcastle åkte ur Premier League efter självmål av Damien Duff!

Francesco Totti längst till höger hyllade Paolo Maldini, här
Roma-spelarna med Maldini tröjor!

Wolfsburg mästare! Och lite Silly Season.!

Igår stod det klart efter en förkrossande seger med 5-1 mot Werder Bremen, Grafite vann skytteligan på 28 mål om jag inte minns fel, kan ha varit 26. Och hans anfallskollega Dzeko kom 2a på 26 mål. Dem blev Bundesligas bästa anfallsduo genom tiderna, vilket bäddar för försäljning till större klubbar! Riktigt kul med ett tronskifte i Tyskland, nu är Bayern München inte längre överlägset bäst. Vilket talar för en försäljning av storstjärnan Franck Ribery. Om United släpper Ronaldo så talar mycket för att man köper Ribery. Annars sägs Barcelona vara intresserade.

Har varit ganska dålig på Silly Season, men tänker dra igenom några rykten och börjar med Real Madrid, som vanligt 1 av dem mest köpvilliga klubbarna!
Dem sägs vara mest intresserade av Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo, Dem vill även värva Zlatan. Om dem får nån av Ronaldo och Zlatan så kommer det bli väldigt dyrt och då lär dem inte värva mer. Som alla andra klubbar sägs dem vilja ha David Villa och/eller David Silva från Valencia. Valencia är i ekonomisk kris och måste sälja spelare och många är intresserade av SIlva och Villa! Real sägs ha en redan färdig affär med Milans Kaka. Men det har jag svårt att tro. Affären ligger runt 850 miljoner! Jose Mourinho sägs bli den nya tränaren, och han vill ta med sig Inters Maicon! Carlos Tevez sägs vara på väg till Real!

Sen har vi jätten Barcelona som vill ha Ribery och Zlatan. Tror inte dem värvar så mke stora spelare, mest att dem kryddar med talanger. Dem vill sälja Eto'o och jagar ersättare om dem inte skulle få Zlatan. Dem är intresserade av David Villa.

I Serie A har vi Milan som inte verkar särskilt intresserade, dem behöver dock en ny tränare efter som att Carlo Ancelotti säkerligen går till Chelsea. Chelsea vill att han lockar med sig Kaka och Andrea Pirlo!


Inter måste hitta ersättare till Zlatan, dem har värvat Diego Milito från Genoa. Dem sägs även vara intresserade av Arsenals Emanuel Adebayor som troligen lämnar Arsenal. Inter är även intresserade av Real Madrids Gonzalo Higuain som skulle vara ett byte mot Zlatan, Inter skulle givetvis få bra mycket pengar då. Plus Higuain.

Juventus har gjort klart med Brassen Diego från Werder Bremen och Fabio Cannavaro från Real Madrid. Dem vill även ha Arsenals Robin van Persie.

I Premier League är det som mest rykten!
Manchester United vill värva Ribery om Ronaldo försvinner. Annars ryktas det inte så mycket om United, dem har redan för mycke afallare och vill släppa Tevez, och då behöver dem ingen förstärkning.

Sen har vi Liverpool, som vill värva David Villa och Carlos Tevez främst. Även David Silva är dem intresserade av. Annars planerar dem likt Barca att krydda truppen med lite okända spelare. Man vill släppa Xabi Alonso, och måste då leta ersättare!

I Chelsea är det som mest rykten i Premier League!
Man har nästan säkert plockat Carlo Ancelotti som ny tränare, från Milan. Man vill att han ska ta med sig spelare som Kaka och Pirlo. Tack vare Roman Abramovitj feta plånbok är man intresserade av allt möjligt. David Villa, David SIlva, Carlos Tevez, Adebayor, Sergio Aguero, David Beckham, Zlatan Och många fler!

Manchester City är som Chelsea intresserade av nästan allting!

Där har ni ryktena, ska bli sjukt roligt när transferfönstret öppnar den 1 a Juni!

I Nästa inlägg skriver jag om U21-em!


David VIlla är hett eftertraktad!


Arsenal vill sälja Adebayor!


Hammarby-Halmstad 0-0

Kort inlägg har just sett Bajen-Halmstad, rätt tråkig match som slutade 0-0. Bra tryck på söderstadion! Simon Helg är bara 18 år men ett utropstecken! Anel Raskaj är bara 22 men också en bra spelare, enligt mig Halmstads bästa idag!

Davies till salu!

Kommer med ett snabbt nlägg, Hammarby är som bekant i ekonomisk kris och nu vill dem sälja anfallaren Charlie Davies, priset ligger på10 miljoner, men dem förväntar sig få ca 15 miljoner. Klubbar som är intresserade är från Franska ligan och 2 mittenlag i Tyska Bundesliga.

Men enligt mig är Davies absolut inte värd 10 miljoner, så bra är han faktiskt inte. Det tog ju ungefär 1 år för honom att anpassa sig till Allsvenskan, då han sa att tempot var för snabbt för honom. Och nu ska han till ligor som spelar ännu bättre fotboll!

AIK, Tänk om!

I början av 2000-talet så värvade man stort man tog hem flera miljon-värvningar och man skulle vinna sm-guld! Det fanns inget annat på kartan. Men resultatet skulle bli något helt annat!

Man hoppades på sm-guld, värvade dyrt och oplanerat och satte sig i stora skulder 2005 var det superettan som gällde. Men superettan visade sig vara mycket viktig. Man värvade Rickard Norling som tränare och en del spelare lämnade, några nya kom in. Man vann superettan rätt överlägset, året efter kom man 2a i Allsvenskan, 1 mål från seger.
Återigen skruvades färväntnigarna upp enormt, men man kom ändå 5a året efter. Året efter kom man 5a igen! Då hade man plockat hem stjärnspelare som Ortiz, Valdemarin och Obolo. Ortiz var ett fiasko 2008 men är bra nu, han kostade AIK 7 miljoner kronor(!) Valdemarin var okej men såldes för snabbt för att verkligen betygsättas. På Valdermarin sägs deta att man tappade ca 3 miljoner. Obolo har varit som en dröm och är värd varenda krona och om man säljer han så får AIK ca 15-20 miljoner för honom.
Men det här året gjorde man inga större värvningar, plockade hem Mutumba och Jos Hooiveld från Finland, båda har visat sig vara grymma! Ändå går man back med 7,9 miljoner på 4 månader, situationen är för fan inte hållbar! Man måste lära sig att värva ungt och billigt, det är de allt bygger på. Det går liksom inte att värva utan pengar!
Man har ju skapat ett samarbete med Väsby United och pumpat in pengar där, så nu får man i stort sett spelarna gratis därifrån och om man har unga talanger som Lundberg och Engblom så är det bara att låna ut dit. Det är ett fruktansvärt stort steg framåt. Nu måste bara Väsby fortsätta leverera det sägs att en riktigt tallangfull back är på väg till AIK från Väsby. Han jämförs med Svenska legender!

Vi får se hur det går för AIK. Men enligt mig MÅSTE man sluta slösa pengar. Och bygga ett stabilt lag. Man kan inte spela med en spelare som är för viktig för lagets bästa! När han blir såld, slutar AIK fungera. Du vet nog att jag tänker på Mauro Ivan Obolo.

Orättvist!

Har just kommit hem från AIK-Elfsborg, det  var en helt okej insats från AIK's sida men resultatet blev 0-0 vilket jag hade varit nöjd med innan matchen men inte efter matchen med tanke på att vi hade 2 jättelägen! Vi stängde Elfsborg totalt och dem hade knappt en ända chans! Vilket tyder på att försvarspelet är mycket bra, styrt av Jos Hooiveld!
Om ni såg uefacup finalen i onsdags som Shactar Donetsk vann med 2-1 så var Darijo Srna matchens kanske bästa spelare. Han utmärkte sig framför allt med att vända spelet bra. AIK's Bojan Djordjic var grym igår och påminner om Srna, han vill hela tiden vända spelet och skapa nya ytor vilket är mycket viktigt!
Nisse Johansson var inte bra igår heller. Han är verkligen backlinjens svaga länk! Ivan Obolo stod inte för sin bästa match i år men var klart godkänd. Nu är den grekiska storklubben Olympiakos ute efter honom! Jag ber till högre makter att det inte blir som med Wilton då man sålde bort guldet till Elfsborg 2006!
Men men jag tror ändå att man säljer han, man lär få in kanske 10-15 miljoner, hade  Ivan varit yngre hade man fått betydligt mer, men nu är han trots allt 27 år.
Hade jag varit Björn Wesström hade jag hållt kvar Obolo hela säsongen, och då har man goda chanser att komma topp-3 vilket betyder Uefacup kval, eller om man kommer 1a Champions League kval! Det ger klubben stora intäkter, och när Januari-fönstret öppnar så kan man sälja Ivan och få bra med pengar. Vilket lätt skulle ta AIK ur den ekonomiska krisen man är i nu.
Vem ska då ersätta Ivan?
Just nu har vi Mikael Thorstensson 24 år. Löpvillig anfallare som kan skapa chanser. Dock en mycket svag avslutare. Inga mål i år. Betyg: 2,5

Sahiou Jagne 22 år. Snabb som en vessla, en superinhoppare. Dock inte lika bra från start, kan bli kyligare i sina avslut. Betyg:3,5

Miran Burgic. 25 år. En anfallare som gjorde bra ifrån ssig när han kom, har dock haft svåra skador och tappat i stort sett allt självförtroende. När det är tillbaka kan han var ruggigt bra!
Betyg: 4 (När han har självförtroende)
Pontus Engblom. 17 år. Är just nu utlånad till Väsby United, har inte sett så mycket av honom men kom från en Divison 2 klubb och hade ett grym målfacit därifrån. Ser lovande ut.
Betyg: 1,5
Sen kan Martin Mutumba gå upp på anfallare, teknisk kille som älskar att utmana.
Betyg: 2 (Som anfallare)
Det är alltså tydligt att vi behöver förstärkning om Ivan försvinner!
Men efter att vi sålt Wilton så kom ingen förstärkning, det var Ivan som blommade ut och tog Wiltons plats. Men den här gången finns det ingen som kan blomma ut och bli lika stora som Ivan eller WIlton. AIK måste börja tänka om och sluta bygga laget på en spelare. Satsa långsiktigt!
0521-04
Över 14000 åskådare tog sig till toppmötet!


Inför AIK-Elfsborg!

Hej, nu kommer en ''inför rapport'' TIll matchen AIK-Elfsborg idag!

Matchen spelas 17.00 på Råsunda Elfsborg leder serien, AIK ligger 4a med 1 poäng mindre, det är en enormt viktig match, och Elfsborg är stora favoriter. Anders Svensson är skadad och kommer inte medverka. Men den gamla AIK-hjälten Stefan Ishizaki kan är aktuell för spel. Frågan jag ställer mig då är om ''Ishi'' Blir en tillgång? Han är rankad som en av Allsvenskans bästa mittfältare, men den här säsongen har förstörts av skador, och då han har spelat har han inte varit lysande direkt. VIlket Elfsborgs 2 andra yttermittfältare, Daniel Nordmark och framför allt Emir Bajrami varit.
Så enligt mig borde tränare Magnus Haglund fortsätta med samma mittfältare. Men jag tror han kommer plocka in Ishizaki om han blir spelklar, vilket förmodligen gör att vänsterfotade Bajrami får flytta ut till vänster, vilket vore ett tungt avbräck för Elfsborg då Bajramis specialitet är att bryta in från höger och sjkuta med vänster. Dessutom kommer AIK's långsamma back Nisse Johansson få stora problem med kvicka Emir. Elfsborg spelar Allsvenskans just nu bästa fotboll och kör mycket kortpassningsspel. vilket kan göra AIK spelarna frustrerade om dem inte lyckas bryta spelet, och räkna med en sen tackling eller eftersläng av en AIKare.

För AIK's del då? Man har redan speldirigenten Jorge Ortiz avstängd annars ser det bra ut och dem som är skadade är långtidsskadade. Özkan öär dock som vanligt osääker till spel med tanke på hans envisa ljumskskada.
Man kommer stärkta med en 1-0 seger mot ärkerivalen Djurgården. Ivan Obolo är i toppform men kommer enligt Elfsborgs tränare Magnus Haglund inte få mycket yta att jobba på.


En trolig uppställning är: målvakt: Daniel Örlund.  Högerback: Markus Jonsson. Mittback: Per Karlsson och Jos Hooiveld.  Vänsterback: Nils-Eric Johansson.

Högermittfältare: Kenny Pavey.  Innermittfältare: Daniel Tjernström och Bojan Djordjic.  Vänstermittfältare: Martin Kayongo-Mutumba.

Anfallare: Ivan Obolo och Sahiou Jagne.

En komplett elva enligt mig, vill bara plocka bort Kenny och sätta in ''Gabbe'' Özkan om han kan spela.

Det var allt, kommer med resultat och rapport efter matchen.!

Inför AIK-Elfsborg - toppmöte på Råsunda
Anders Svensson och Ivan Obolo i kamp om bollen ifjol.


Teddy Lucic, Miran Burgic och Markus Jonsson i nickduell ifjol.


Hammarby har börjat med en ''AIK-trend''

Hammarby slog förra veckan Malmö FF med 1-0, idag var det dags för ännu en uddamålsseger, 1-0 mot BP blev resultatet. Inget övertygande spel. Likheterna med AIK den här säsongen är stora. AIK-Halmstad 1-0, Kalmar-AIK 0-1, BP-AIK 2-3, Örgrytte-AIK, 0-1 DIF-AIK 0-1, är alla matcher då AIK vunnit med uddamålet, endast en match (2-0 mot BK Häcken) Har det inte varit en uddamålsseger. Bajen har kanske börjat en ny trend nu och har mer flyt i matcherna! Louay Chanko gjorde matchens ända mål ikväll.
Malmö FF har fortsatta problem och spelade 0-0 mot Örebro! Halmstad förlorade med 2-0 mot Gefle!

Det var allt för nu, Senare idag eller immorn kommer jag med ''inför AIK-Elfsborg'' Som börjar 17.00 På Råsunda Immorn!



Kamp i Kvällens ''derby''  BP-Hammarby!


Bundesliga, äntligen börjar folk uppskatta den Tyska fotbollen!

Rankad som 4de bästa ligan  världen. 1a är Premier Leaue. 2a är La Liga och 3a är Serie A. Vilket enligt mig, och enligt många andra är helt fel.
Publiksnittet i Tyskland är Europas bästa. Bundesliga är en av dem just nu jämnaste ligorna, och Bayern Munchen är inte lika överlägsna längre. Det gillar jag... Verkligen! Man spelar en av dem mest fartfyllda fotbollen. Jag anser att Serie A inte är bättre någonstans! Kanske stjärnmässigt sett men absolut inte spelmässigt eller publikmässigt sett. Fotbollstidningen Goal har framfört en hel del studier som talar för Bundesliga, med såväl överlägset publiksnitt som överlägsen målskörd!
Det är just nu den jämnaste ligan då såväl Premier League, Serie A och La liga redan är avgjorda!
Problemet är att inte så många har uppskattad Bundesliga (Utanför Tyskland förstås) en nästan självklarhet är:
Tänker man på Tysk fotboll så tänker man på Bayern Munchen.
Tänker man på Bundesliga tänker man å Bayern Munchen.

Men just nu ligger Wolfsburg 1a, Bayern Munchen 2a Stuttgart 3a och Hertha 4a.
Wolfsburg har 2 topplacerade spelare i skytteligan. Grafite i ledning på 26 mål och Edin Dzeko 2a på 25 mål.


Men Goals olika reportage/studier vittnar om att Tysk fotboll är på väg framåt. Kanske kan den bli som under ''Der Kaisers'' (Franz Beckenbauers) storhetstid. Man kan ju hoppas, i det här fallet är hoppet stort och chanserna goda!

För övrigt är det Uefacupfinal nu där det Tyska Werder Bremen möter Ryska Schacktar Donetsk!



Wolfsburgs grymma anfallsduo, Grafite till höger och Edin Dzeko till vänster!

Spelarbetyg!

Hej, nu ska jag betygsätta alla AIK-spelarna från matchen mellan Djurgården och AIK igår! Betygskalan är mellan 1-5, som ni kanske förstår är 1 dåligt och 5 bra!

27. Daniel Örlund Betyg:3       Hade en ganska lugn kväll, dem flesta avsluten kom över. hyfsat trygg men selar bort ett uppspel.

4.Nils-Eric Johansson. Betyg:2 Hade det svårt mot snabbe Boyd Mwila. fyller på hyfsat i första halvlek. Stark 2a.

3.Per Karlsson.Betyg:2 slarvar vid 2 uppspel som kunde straffa sig rejält, annars rätt anonym.

20. Jos Hooiveld Betyg:4 Fantastisk ledare! En man som behövs i ett derby som verkligen kan ryta till! När AIK's försvar spelade otroligt passivt vid ett tillfälle och Mwila var på väg att rinna igenom så sänker han Boyd och får gult kort. Han gör det för laget. Sånt älskar jag att se!

18.Markus Jonsson. Betyg:3 Hyfsad insats fyller på bra och bra i defensiven.

19.Martin Kayongo-Mutumba Betyg:4 Fantastisk lirare det är en sån här grabb man betalar för att få se! Fin  instickare till Gabbe och nära att göra mål. ''Flamengo-finten'' i slutet är i en klass för sig!

5.Jorge Ortiz Betyg: 3 otroligt viktig spelare, bra passningar ingen märkvärdig insats, gör sitt jobb!

8.Daniel Tjernström. Betyg:3 Jobbar hårt och har nog aldrig sett han slå så kloka passningar, känns dock som att han inte vågar tackla/glidtackla i situationer som är nödvändiga.

14.Kenny Pavey Betyg:2 Sprang som vanligt mest men slår bort på tok för mycket passningar och inlägg! Kenny har haft bättre dagar!

17. Sahiou Jagne. Betyg:2 Ganska osynlig men gör dock en del bra saker ingen derbyhjälte den här gången!

10.Ivan Obolo Betyg:5 Bäst i Allsvenskan..? Matchens gigant gör allt rätt och jagar i alla situationer oerhört viktig! Målet är en delikatess!


29. Gabriel Özkan Inhoppare som gör ett klart godkänt inhopp! Pigg och har en bra chans som han kanske borde ha satt, klart godkänd!

Ivan Obolo som vanligt en gigant!

Jos Hooiveld, en ledargestalt!


MARTIN MUTUMBA!



Måste bara lägga upp den här filmen från igår när Martin dansar med kebba Ceesay!!

AIK!!

Hej! Är enormt uppprymd efter derbysegern mot Djurgården med 1-0! Otroligt skön match, derbyn innehåller verkligen allting! Vi bjöds på ett fantstiskt tifo från AIK, och ett mindre lyckat (Ett halvt DIF märke) från Djurgårdens sida. Lägger upp en film på tifot, vad mer kan man säga fantastisk stämning och ett kanonskott från Ivan Obolo, som återigen var planens gigant! Kommer med spelarbetyg för AIK sen!

AIK's Underbara tifo!!

Derbyspecial!

Imorgon (Måndagen den 18onde Maj) klockan 20.00 tar Djurgården som ligger på 15onde plats emot AIK som ligger på 5te plats! Eftersom att DIF har varit så dåliga så tror många på AIK seger. Även jag. 
Men i ett Stockholmsderby så säger tabelläget ingenting! Det kan hända vad som helst! Det är det som gör det så spännande, därför kan jag aldrig sova ordentligt kvällen/natten innan. Därför går jag nervös i en vecka före. Därför skakar jag av nervositet. Får gåshud av ett fantastiskt tifo innan matchen. Gråter av glädje vid ett mål eller seger. Gråter av sorg vid ett mål eller seger för motståndarna. Just därför älskar jag dem här matcherna!
Det är inte som tex derbyt Barcelona-Espanyol där Barca i princip alltid vinner. Inte  som Manchester United- Manchester City där United alltid vinner. Det är med som det klassiska Oldfirm (Glasgow Rangers-Celtic).

Matchen i sig blir nästan aldrig någon höjdare, spelarna är för rädda för att förlora, det är för mycket prestige i det hela!
På matchdagen känner man verkligen vibbarna. Går tex i skolan eller på stan så ser man hur dem trogna supportrarna går sammanbitet och nervöst fram trots att matchen börjar om 5 timmar.

En Djurgårdssupporter har en gång sagt: Jag kommer hellre sist i Allsvenskan och vinner derbyligan, än att komma 2a i Allsvenskan och sist i derbyligan. 
Det ligger mycket i det. Han är nog inte den ända som tänkt/sagt så.

Om själva matchen då? Hittils är 16702 biljetter sålda enligt Djurgårdens hemsida. Jag skulle tippa på att det kommer ca 24000 åskådare som skapar ett fantastiskt tryck. 24000 är dock inte bra. I vanliga fall blir det runt 30000 minst!
Det känns som att AIK tar hem matchen med 2-1 målskyttar: Jagne och Mutumba, För DIF Boyd Mwila.

Nu kommer jag lägga upp startelvan som jag vill att AIK spelar med!

                                                                                      27.Daniel Örlund

                 18.Markus Jonsson          20. Jos Hooiveld        4. Nils-Eric Johansson           8. Daniel Tjernström (kapten)  


                         14. Kenny Pavey                7.Bojan Djordjic          5.Jorge Ortiz       19. Martin Mutumba  

                                                                 
                                                            10. Ivan Obolo                     17.Sahiou Jagne                   

Kommentar:
27. Daniel Örlund. Förstamålvakt, andramålvakten Milos Petkovic har ingen rutin. Solklart val.        
18.Markus Jonsson. Har varit en av dem bättre i år. Odiskutabelt beslut.
20.Jos Hooiveld. En kämpe och krigare som kan höja sitt lag enormt. Oerhört viktig!
4.N-e Johansson. Har spelat vänsterback i år men inte imponerat. Är dock väldigt bra i mitten då man inte måste vara så snabb. (Alternativvt Per Karlsson men anser att Nisse har mer rutin.) 
8.Daniel Tjernström. Enorm rutin. Otrolig kämpe! Varför jag inte sätter han i mitten är för att det helt enkelt inte får plats. Men han får gärna gå upp i mitten ofta. Lagets största krigare!
14. Kenny Pavey. Har inte varit så bra i år. Men hans vilja kan döda ! Perfekt i en sån här match. Oddsen på en varning på Pavey är enligt mig 0.00!
7 Bojan DJordjic. Lite matchotränad men ändå en smart spelare som slår fina passningar!
5. Jorge Ortiz bra passningsspelare som varit bra i år.
19.Martin Kayongo-Mutumba. En riktig dribbler som behövs i den här matchen. Känslan säger mig att han gör mål ingen aning om varför.
10.Ivan Obolo. Solklaraste valet, AIK's bästa spelare, med grymma passningar och nickskarvar dominerar han och är själva anfallet!
17. Sahiou ''CH'' Jagne. Vindsnabb anfallare som kan sätt myror i huvudena på DIF försvaret!  Imponerade senast mot Häcken med ett vackert mål!



Det var allt för idag, !


Djurgården-AIK alltid en stenhård match!


Elfsborg, Allsvenskans bästa lag..?

Hej, nu kommer inlägget om gårdagens match mellan Elfsborg och Halmstad. Elfsborg spelade fantastiskt och vann med hela 4-0! Det var ett bra tag sen jag såg ett Allsvenskt lag spela så fin fotboll, med ett grymt kortpassningsspel. Är Elfsborg bästa laget då..? Enligt mig är det klart det bäst spelande laget, och nu har även målen börjat falla på sin plats. så svaret är ja. Med Helsingborg som stark utmanare.
Under matchens gång så tänkte jag på en del saker som är både bra och dåliga för den Svenska fotbollen.
En rolig sak är att Elfsborgss mittback och kapten Martin Anderrson har en oerhört rolig spelstil, den påminner lite om Lucio, som blandar fantastiska defensiva egenskaper med att helt plötsligt ge sig ut på en dribblingsrunda upp till motståndarnas straffområde! För Elfsborgs del ser även kantspelet grymt ut! Unga Daniel Nordmark och Emir Bajrami är 2 fantastiska spelare, Emir har Känsliga fötter och bra inlägg perfekt teknik är grymt snabb och näst in till outtrröttlig vad mer behöver jag säga..!? Fantastiskt förarbete till 4-0 målet för Emirs del också. Elfsborg hade även grymma hörnor, tror det blev 2 hörnmål..! Det gynnar chanserna att gå långt i en internationell cup då om man i jämförelse är dålig med motståndarna så måste man utnyttja fasta situationer fullt ut. ännu ett plus är James Keene, 2 mål igår och han är äntligen igång! Elfsborg spelar enormt svårt för Halmstad, dem blandar breddat spel med en instickare i djupled då och då!
För Halmstads del då..? Det kändes helt enkelt fel från början med en skadad anfallare nästan direkt, och många misslyckade passningar och misstag!



Elfsborg lekte med HBK
Elfsborg var grymma igår! I bild Denni Avdic Daniel Nordmark och James Keene!



Ikväll kommer ett ''derbyspecial'' inlägg!


Trupperna klara!

Hej. Kommer med ett kort inlägg, trupperna är nu klara inför derbyt mellan DIF och AIK imorgon.
DIF's trupp:

Målvakter
15. Pa Dembo Touray
30. Oskar Wahlström

Försvar
4. Patrik Haginge
5. Petter Gustafsson
6. Toni Kuivasto
14. Kebba Ceesay
16. Markus Johannesson
24. Peter Magnusson

Mittfält
11. Daniel Sjölund
18. Mikael Dahlberg
20. Martin Andersson
22. Andrej Komac

Anfall
9. Johan Oremo
10. Christer Youssef
17. Boyd Mwila
19. Hrvoje Milic
25. Sebastian Rajalakso

och AIK's trupp:
2 Patrik Bojent, 3 Per Karlsson, 4 Nils-Eric Johansson, 5 Jorge Ortiz, 7 Bojan Djordjic, 8 Daniel Tjernström, 10 Iván Obolo, 14 Kenny Pavey, 16 Pierre Bengtsson, 17 Saihou Jagne, 18 Markus Jonsson, 19 Martin Kayongo-Mutumba, 20 Jos Hooiveld, 22 Nicklas Bergh, 25 Yussuf Saleh, 27 Daniel Örlund, 28 Viktor Lundberg och 29 Gabriel Özkan.

Det var allt för nuet, kommer alldeles strax med ett inlägg om Elfsborg-Halmstad (Gårdagens Allsvenska match)


DIF-AIK!!


Mäktiga United!

Hej. Igår var det dags för United att tangera Liverpools rekord som mesta mästarna i Premier League oavgjort mot Arsenal skulle räcka och oavgjort blev fallet. Matchen i sig var fruktansvärt tråkig! När Carlos Tevez blev utbytt hyllades han av fansen, eftersom att det kanske var hans sista match för United. Det beslutet kommer dem ta i Juni men prriset ligger på 296 miljoner kronor. Det var väl det jag hade att skriva om nu ungefär...? Lägger upp lite bilder från Uniteds guldfirande!

United firar!
Manchester United mästare på nytt
Sir Alex ler vilket är mycket sällsynt!

Firande!!

Lägger in mer inlägg sen om matchen Elfsborg-Halmstad! Har inte tid nu för nu ska jag på AIK's träning på Karlberg och stötta laget inför derbyt immorn!

Arenafrågan!

Hej. Nu tänker jag ta upp den svenska arenfrågan...

I Sverige har allting nästan som har med fotboll att göra kritiserats, även arenorna. Men nu börjar Sverige vakna på den fronten och många nybyggen är klara eller på gång...
Först har vi 3 som är klara de är : Swedbank Stadion (Malmö FF) som har 18.000 sittplatser, 6.000 ståplatser och Naturgräs, Nya Gamla Ullevi (Örgryte, IFK Göteborg, GAIS) Som har 14.200 sittplatser och 3800 ståplatser, arenan har naturgräs, Borås Arena (Elfsborg) som har 10.000 sittplatser och 7.000 ståplatser och konstgräs.
Några arenor som är på gång är:
Värendsvallen - Östers IF8.000 sittplatser (Öster önskar 12.000), 4.000 ståplatser
- Prel. konstgräs
- Klar våren 2011
Swedbank Arena - Nationalarenan
Swedbank Arena
50.000 sittplatser
- Underlag ej specificerat (kan skifta)
- Första spadtag i juni 2009
- Klar 2012
>> www.arenastaden.se/

Kalmar FF
Kalmar
11.000 sittplatser
- Naturgräs med grass-master
- Bygglov klart
- Klart 2011.

Idrottsparken Norrköping - IFK Norrköping
Idrottsparken i Norrköping
14.000 sittplatser, 2.300 ståplatser
- Konstgräs
- Bygget är igång och kommer att vara klart våren 2009

Stockholmsarenan - Hammarby
Stockholmsarenan (White Arkitekter)
30.000 sittplatser, skjutbart tak
- Markanvisning vid Globen.
- Byggstart under mandatperioden, senast 2010
- Klar 2012
>> http://www.nyarena.se/

Strömvallen - Gefle IF
Nya Strömvallen
9.000 sittplatser
- Konstgräs
- Klar 2012

Djurgårdens IF
DIF:s förslag till arena vid Storängsbotten.
20-25.000 sittplatser
- Poltiskt löfte finns om att markanvisning ska ges till föreningen under mandatperioden.
- Byggstart under mandatperioden, senast 2010.

IF Brommapojkarna
BP:s nyra arena vid Solvalla.
15.000 sittplatser
- Konstgräs
- Intentionsavtal tecknat mellan BP och Stockholms Travsällskap. Slutligt avtal förutsätter godkänd detaljplan.
- Byggstart 2009. Klart 2012

Behrn Arena - ÖrebroNy läktare för 4.000 stående alt. 1.500 sittande.
Klart 2010.


(LISTAN TAGEN FRÅN HTTP://SVENSKFOTBOLL.SE)

Det känns faktiskt riktigt roligt med massor av nya arenor! Det är en punkt som Sverige faktiskt varit riktigt dåliga på, men nu är det ändring på det! Problemet är Swedbank Arena. Den kanske största satsningen av dem alla. Det är tänkt att AIK ska spela där, vilket fansen gör vad som helst för att fallet inte ska bli så. Dels kommer biljetterna bli svindyra, och AIK har hittils ett publik snitt på 15 869 åskådare, det betyder att om man spelar på Swedbank Arena så skulle 34131 platser vara helt tomma! Det skulle resultera i inget tryck alls, ett exempel på det är Nya Ullevi som bland annat GAIS spelade på förra året, det kändes helt tomt! På tal om tryck, på Swedbank Arena kommer det inte finnas en ända ståplats! Vilket AIKfansen anser är katastrof! Det är det dem kallar ''den moderna fotbollen''
Jag tycker att antingen ska Råsunda stå kvar ett par år till och att AIK fortsätter att spela på den... Men det bästa alternativet vore om man bygger en helt ny arena med ca 25000 sittplatser och 15000 ståplatser, det vore det bästa enligt mig!
Har inte tid att skriva mer nu, mer kommer sen... Ha det bra!


Nya Swedbank arena kommer ha ett ihopfällbart tak!


Och den kommer rymma 50000 åskådare!


Så här ska Hammarbys nya arena se ut!

Malmö FF:s nya arena Swedbank Stadion är redan klar.!

Brommapojkarna, varför är dem inte bättre!`?

Hej. Nu är det dags för ''laget'' igen, då jag skriver om ett lag...
Det är nu dags för Brommapojkarna.

Europas största ungdomsorganisation, tagit fram en del riktiga supertallanger. Ändå- endast 2(!) säsonger i Allsvenskan.
 Varför!? BP, har som jag sa Europas största ungdomsorganisation och är det lag som har vunnit världens största ungdomsturnering, Gothia Cup flest gånger! (20) Ändå har man inte ens ett Allsvenskt guld, och bara 2 Allsvenska säsonger på meritlistan... En gåta, utan svar..? Aja... jag har i alla fall teorier. Det första är intresset. Inför Säsongen var 50 årskort sålda! 50!! AIK har gjort ett dåligt år, säsongskort mässigt. Men ändå lyckats få 9400 årskort. Man ska kanske inte jämföra med Sveriges bästa lag, men ändå... Publiksnittet hittils i år är 3736 tredje sämst i hela Allsvenskan.
 Vilket gör att ekonomin är dålig.

Tappat sug. Ungdomslagen är överlägset bäst i hela Sverige. Och det har givetvis en anledning. Att man tränar ungdomarna stenhårt! Har träffat ungefär 40 personer som haft ungdomar i BP som varit riktigt seriöst satsande och varit riktig bra och verkligen kunnat bli något. Men när dem blir 15 ungefär så trappar dem ner på träningen eller rentav slutar för att dem helt enkelt har tappat suget. Vad BP måste förstå är att spelarna inte ska vara som bäst mellan 10 och 16 år. Man ska vara som bäst när man är 20-25. Men Brommapojkarna lyckas ändå såklart få fram många talanger men dem säljs nästan direkt till större Allsvenska lag eftersom att BP är så pengaberoende och måste göra vad som helst för varenda krona!

Årets upplaga av BP ser dock väldigt intressant ut, med en del spelare som har rutin, men inte riktigt lyckats i större Allsvenska klubbar. Man står också hyfsat stadigt defensivt med en bra backlinje och suverän målvakt. BP ska enligt planerna få en ny arena som ska vara delad med det ''nya Solvalla'' satsningen ser mycket intressant ut...

Brommapojkarna ligger just nu på 8onde plats, 6 poäng efter ledaren. Och som sagt ser årets upplaga av BP Intressant ut...
-Mycket intressant!

ADAM IHSE / SCANPIX
BP firar framgångar..!

Helsingborgsseger!

Var igår på BP-Helsingborg, HIF vann med hela 3-0 och BP hade i stort sett ingenting framåt. BP har gått bra i år men när det väl gäller mot dem stora lagen så har man ingen chans. Bäst i BP var målvakten Kristoffer Nordfeldt! Trots 3 insläppta mål gjorde han 4-5 kanonräddningar! Jag hann bara tänka: Okej nu är Henke fri, han missar aldrig. Men Krille räddade.
Hammarby har det riktigt tungt just nu ! (HAHAHA!) Dem torska mot Örebro borta med 2-0, Wowoah gjorde ett fantastisskt frisparksmål! Hammarby och Djurgården håller på att skämma ut Stockholm! Bajen ligger näst sist på 5 poäng, och Djurgården ligger en placering över Hammarby på 7 poäng.
I övrigt är det oerhört jämnt och nu är den 8onde omgången färdigspelad och tabellen ser ut såhär:


1.Helsingborg                   18
2.IF Elfsborg                      16
3.IFK Göteborg                  15
4.AIK                                    15
5.Halmstads BK               14
6.Malmö FF                        14
7.Trelleborgs FF               12
8.IF Brommapojkarna      12
9.Örebro SK                        12
10.Kalmar FF                      11              
11.Gefle IF                           10
12.GAIS                                 9
13.BK Häcken                      7
14.Djurgården                      7  
15.Hammarby                      5
16.Örgryte                             1



Henkes Helsingborg vann igår!


Design! Stort tack!

stort Tack för design  http://emmaviktoriaklasson.blogg.se/ !!!!

Seger hemma!

Idag var det AIK-BK Häcken på Råsunda, AIK vann med 2-0 och för en gång skull kändes det som att man verkligen försökte SPELA fotboll, Jagne och Pavey målskyttar, Obolo framspelare på nick båda gånger. Han är en otrolig spelare. Kanske bäst i Allsvenskan. Uppe och nickar på varenda boll och sliter oerhört mycket! han sprang näst mest i AIK, 12009 meter! Endast vår Engelske kämpe Kenny Pavey sprang mer! Det negativa med matchen var publiken. endast 11000 tog sig till Råsunda! skärpning gäller  till nästa hemma mot Bajen, till den matchen har redan 16000 biljetter sålts!

Bra och dåliga saker från matchen!
+Ivan Obolo! 2 assist hade kunnat vara 3 om Pavey inte hade missat friläge, hade kunnat vara 4 om han inte hade blivit felaktigt avblåst för offside. Jobbar stenhårt och springer på alla bollar!
+Speliden. Äntligen försöker man spela istället för att bara slå långbollar, dock fick man se några långbollar.
+ Bojan Djordjic. Bojan är tillbaka och var väldigt bra idag. Vill bredda spelet och har en fantastisk vänsterfot!
+ Jagnes 1-0 mål! Vilken kanon!
-Publiken. cirka 11000 en perfekt sommardag. spelar ingen roll om det hade varit sommar eller regn. 11000 är katastrof!
- Paulinho. Visst är han en bra spelare, men hade 5-10 avslut från 35 meter som gick både över och utanför.
- Avsluten. såg dåligt ut från båda lagen, framför allt för Häcken.



Fantastiskt United!

Igår var det som ni säkert vet Champions Leaue semifinal. Arsenal-Manchester United. Arsenal var tvugna att vinna för att gå vidare. Men United var fantastiska! 3-1 Blev slutresultaten och smart spel från United. Ronaldo gjorde 2 mål och var bländande Ji-Sung Park gjorde det första målet på straff och Robin Van Persie sköt Arsenals tröstmål på straff.

Bra och dåliga saker från matchen:
+Uniteds ork! Man orkar anfalla konstant! Givetvis är det lättare när man leder med 3-0 men ändå...
+ Inramningen innan matchen! 57000 Arsenalfans viftar med flaggor och sjunger!
+ Oj oj! vilket fantastiskt anfall som ledde fram till 3-0 målet!
+ Rafael! Vilken grabb bara 18 år men väldigt mogen och tallangfull!
-Ronaldos målgest! Vad gör han med munnen!?
-Darren Fletchers tackling. Rött kort borde det inte varit. Men låt Fabregas sätta bollen där istället för att bli utvisad och inte spela finalen. Dessutom gjorde Van Persie ett snyggt straffmål!


Nu till Allsvenskan. AIK mötte igår Trelleborg. Och man bevisade verkligen att man inte är något topplag! Värdelöst spel och förlust med 1-0! Skräpning nu! Sen Dulee Johnson försvann har spelet varit katastrofalt! Micke, satsa på ett spelande lag istället för ett lag som vinner med tur och för stunden. Men problemet är att alla tränare för Stockholmslag har inte tid att bygga ett lag. Att bygga ett lag tar tid och tålamod och  då får man förvänta sig dåligt spel i 1-2 säsonger. Vilket fansen inte klarar av. Dem inledande resultaten (segrarna) Fick AIK-fansen att blunda för spelet och ''tro'' att AIK var bra. Micke har däremot tid när han gick ut innan säsongen och sa att man inte skulle förvänta sig bättre än en sjätteplats. Men vad han än säger så förväntar sig AIK's fans alltid topp-4 och det har man kapacitet till. Bara man gör rätt.

Idag är det Champions League igen med Chelsea-Barcelona! Jag tror på Barca vinst med minst 0-2!
Värt att notera är att Barca sägs vara intresserade av Chelseas målvakt Petr Cech!

KORTSLUTNING 3 75:e minuten: Domare Roberto Rosetti ger Uni
Uniteds Darren Fletcher missar finalen på grund av utvisning.
treblogga.JPG><br><br><p align=
AIK spelade värdelöst igår!


Elfsborg-seger!

Matchen är nu slut och den sista halvtimmen rullade Elfsborg ut Göteborg!Elfsborg vann med 2-0. Men ändå är Göteborgs fansen otroligt starka och sjunger matchen ut! Det är fantastiskt att se hos svenska fotbollsfans! Precis som jag sa förut om AIK's Fans mot Helsingborg. I slutet hörs dock inte ''Änglarna'' DÅ alla 15 tusen fans (Dock inte alla elfsborgs) Sjunger och ger stående ovationer till Elfsborg! Det var allt för ikväll kanske skriver mer imorgon!
Elfsborg firar Foto: Scanpix
Elfsborg spelade ut Göteborg!

Boyd Mwila, Djurgården Foto: Scanpix
Äntligen seger för Djurgår'n!


Helsingborg avgör i slutet!

Kommer med ett kort inlägg, i det heta Skånederbyt mellan Helsingborg och Malmö FF så vann Helsingborg med 1-0 efter mål av Henke i den 90:onde minuten! Det blev bråk mellan spelarna i slutet och hela 7(!!) Tillägsminuter spelade dem på. Jag tippade 2-1 till DIF mot Gais och så blev resultatet! Äntligen en seger för Djurgården! Har dem kommit ur sin kris nu..? Sylvassa Wanderson Do Carmo gjorde Gais mål. Gefle slog Örebro med 2-0.
Kollar just nu på Elfsborg-IFK Göteborg det står 2-0 till Elfsborg, kul att kolla på en match med perfekt underlag då spelet blir mycket bättre! Emir Bajrami känns riktigt intressant och vill alltid utmana! Fler såna behöver Allsvenskan. Mutumba är verkligen en sån! Bajrami gjorde 2-0 målet. Martin Ericsson gjorde 1-0, han låg i luften och sperkade upp den i nättaket! Riktigt snyggt faktiskt! Kul är också att James Keene är superhet och vill gå på avslut hela tiden och det är inga dåliga avslut heller. Kanske kan han upprepa succetiden i Gais...?
Kommer med mer inlägg sen!

Henke avgjorde Skånederbyt!

Manchester United- Den röda Maskinen tycks aldrig stanna!

Nu är det dags för ''laget'' igen, då jag skriver om ett lag varannan vecka ungefär... 
Sen Premier League startade 1992 har Manchester United vunnit 10 gånger! och dem är nära en elfte gång. Förra året vann dem även Champions League och dem är en av världens rikaste klubbar. Men varför? Varför är dem så bra? Det finns fruktansvärt många svar på den frågan. Jag kommer inte ta upp ett svar. För jag har inget. Däremot komme rjag ta upp några anledningar till varför dem är så bra. 1. Laget. Dem har på pappret världens andra bästa trupp. Världens bästa försvar. Världens bästa mittfältare blandat med dem levande och rutinerade legenderna Ryan Giggs Och Paul Scholes. Vad sägs om spelare som: Edwin Van Der sar, Gary Neville, Patrice Evra, Owen Hargreaves, Rio Ferdinand, Cristiano Ronaldo, Anderson, Dimitar Berbatov, Wayne Rooney, Ryan GIggs, Nemanja Vidic,  Michael Carrick, Nani, Paul Scholes, Carlos Tevez, John Oshea och Frederico Macheda! Laget är nog den största anledningen!  2.Tränaren. Sir Alex Ferguson är en riktig legend! Han har tränat United sen 1986 och har vunnit allt som går att vinna! 3. Moralen. Perfekt mix av unga och rutinerade spelare skapar en perfekt moral! 4. Fansen! Old Trafford tar 76000 åskådare och är alltid fullt! 5.Organisationen. United är en av världens mest väldisciplinerade klubbar.

Listan på anledningar kan göras lång. Men det där var min. Ska dra skriver kanske ikväll!

Ligan 2008.


Champions League 2008.

EL CLASICO- ALLTID EN FANTASTISK MATCH!

Igår var det ett av världens mest klassiska möten när Real Madrid Mötte Barcelona. Det brukar alltid bli en fantastiskt bra match. Det blev så även igår! När Real Madrid tog ledningen med 1-0 efter en kvart sa farsan: Ähh... Det här fixar Real...
Jag svarade bara: Vänta bara... Vänta! Det tog 4 minuter sen hade Barca Kvitterat! Matchen slutade hela 6-2 till Barcelona och dem bjöd på en sån otrolig uppvisning! Man njöt, Real fick inte låna bollen! Messi blev matchens lirare och gjorde en av sina bästa matcher i karriären och stod för 2 mål. Kommentatorerna pratade om honom hela tiden, men man ska inte glömma Xavi! Xavi Hernandez stod för hur många läckra passningar som helst!
Nu har Barca nästan säkert säkrat ligaguldet, hoppas dem får hål på Chelsea i Champions League på onsdag! Allt för nuet kmr med inlägg senare idag..! Lägger in 2 klipp från matchen! Och hela matchsammandraget...!

Xavis assist och Messis mål! http://fotbollskanalen.se/1.429059?videoId=1.976160
KOLLA PÅ DEN HÄR PASSNINGEN FRÅN XAVI! MÅSTE SES!!  http://fotbollskanalen.se/1.429059?videoId=1.976155

Konstrgräs..?

Igår mötte BP Elfsborg hemma på Grimsta IP. Det blev 1-1 vilket är mke bra för BP, kul att dem har lyckats så bra! Men det jag tänkte ta upp var planen... Grimsta är som en sandåker och Elfsborgs James Keene sa att det var en bra plan för kor och får... Elfsborg är ju vana med konstgräs och där kan man rulla perfekt fotboll i vilket väder som  helst. En del vill ha kvar naturgräset andra vill ha konstgräs. Jag tycker att konstgräs skulle vara bra på vissa planer i Sverige. Givetvis förstör det själva gräskänslan. Men när det är nödvändigt som på Grimsta så tkr jag att man ska lägga in Konstgräs...

Fördelar med konstgräs:
Mycket lättskött.
Perfekt att spela på. (Bollen rullar bra)
Med uppvärmbara planer kan du träna och spela hela året.
Kolla på tex Elfsborg som är långt före många lag spelmässigt.

Nackdelar med Konstgräs:
Man tappar den riktiga gräskänslan.
För att spela ute i Europa MÅSTE man ha naturgräs. Det kan göra att Allsvenska lag sen blir ovana med naturgräs om alla har konstgräs.


Elfsborgs Borås Arena har konstgräs.
GRÄSLIGT! Elfsborgs forward James Keene gjorde lagets mål i
Och Grimsta IP har naturgräs...


Det var allt för idag... Glöm inte att det är El Clasico idag 19.55 på tv 4 sport!


Spelidé!? Wernbloom såld!

Var igår på AIK-Helsingborg, tyvärr förlorade AIK med hela 3-0! Och 19åringen Rasmus Jönsson gjorde alla målen! Jag har oerhört mycket synpunkter på matchen. Kan börja med 1-0 målet som startar med att Pierre Bengtsson inte vågar gå in i en duell! Man ser tydligt hur han fegar ur och väljer att vara rädd om frisyren istället, spelar man i en fysisk liga som Allsvenskan så måste man ju våga glidtackla! Efter matchen sa AIK's tränare Micke Stahre: Daniel Örlund räddade oss, utan han hade det blivit total jävla bacon. Men visst ''Örat'' var bra sista 20 minuterna och räddade 2 frilägen men annars då!? Han försöker ju inte ens på ett friläge. Och när man ska sätta igång spelat snabbt så skjuter han så högt och flackt han kan, Saknar verkligen vår Finske hjälte Tomi Maanoja! Själva spelet då? Jo i första halvlek var vi hyfsade och försökte i alla fall. Men i andra stavas det KATASTROF! Har nog aldrig sett en så dålig AIK halvlek. Speliden verkar vara att skjuta upp alla bollar på Obolo,  men det funkar inte. För det första är det för lättläst och för det andra hade /har Helsingborg långa och starka backar. Som också är bra huvudspelare, som Ivan. En sak till som är bra är fansen! Hela Black Army var fullt och fansen sjöng i 93 minuter, trots att man låg under med 3-0 i ungefär 20 minuter! Otroligt starkt, andra fans hade gått hem...
Djurgården förlorade med 3-0 mot Halmstad! Det är nästan skrattretande! Men jag har absolut inget emot de, ''Skadeglädjen är den ända sanna glädjen'' som man säger..
Nu är IFK Göteborgs stjärna Pontus Wernbloom såld till den holländska klubben AZ Alkmaar. Pontus börjar efter sommar uppehållet. Och Norska Rosenborg jagar Mattias Bjärsmyr. Spioner var på plats när IFK vann med 1-0 mot Örebro, Min kommentar till det hela är: Åhh Nej! Inte ännu en övergång till en skandinavisk klubb, som bara blir misslyckad sen!
Igår mötte Manchester United Arsenal och United vann med 1-0, ett bra resultat för Arsenal inför returen, United hade så bra chanser så dem hade kunnat vinna med 4-0, men Målvakten Manuel Almunia storspelade!

De var allt för idag!


RSS 2.0