AIK, Tänk om!

I början av 2000-talet så värvade man stort man tog hem flera miljon-värvningar och man skulle vinna sm-guld! Det fanns inget annat på kartan. Men resultatet skulle bli något helt annat!

Man hoppades på sm-guld, värvade dyrt och oplanerat och satte sig i stora skulder 2005 var det superettan som gällde. Men superettan visade sig vara mycket viktig. Man värvade Rickard Norling som tränare och en del spelare lämnade, några nya kom in. Man vann superettan rätt överlägset, året efter kom man 2a i Allsvenskan, 1 mål från seger.
Återigen skruvades färväntnigarna upp enormt, men man kom ändå 5a året efter. Året efter kom man 5a igen! Då hade man plockat hem stjärnspelare som Ortiz, Valdemarin och Obolo. Ortiz var ett fiasko 2008 men är bra nu, han kostade AIK 7 miljoner kronor(!) Valdemarin var okej men såldes för snabbt för att verkligen betygsättas. På Valdermarin sägs deta att man tappade ca 3 miljoner. Obolo har varit som en dröm och är värd varenda krona och om man säljer han så får AIK ca 15-20 miljoner för honom.
Men det här året gjorde man inga större värvningar, plockade hem Mutumba och Jos Hooiveld från Finland, båda har visat sig vara grymma! Ändå går man back med 7,9 miljoner på 4 månader, situationen är för fan inte hållbar! Man måste lära sig att värva ungt och billigt, det är de allt bygger på. Det går liksom inte att värva utan pengar!
Man har ju skapat ett samarbete med Väsby United och pumpat in pengar där, så nu får man i stort sett spelarna gratis därifrån och om man har unga talanger som Lundberg och Engblom så är det bara att låna ut dit. Det är ett fruktansvärt stort steg framåt. Nu måste bara Väsby fortsätta leverera det sägs att en riktigt tallangfull back är på väg till AIK från Väsby. Han jämförs med Svenska legender!

Vi får se hur det går för AIK. Men enligt mig MÅSTE man sluta slösa pengar. Och bygga ett stabilt lag. Man kan inte spela med en spelare som är för viktig för lagets bästa! När han blir såld, slutar AIK fungera. Du vet nog att jag tänker på Mauro Ivan Obolo.

Kommentarer
Postat av: [ t a k a i . b l o g g . s e ]

Hej snygging! <3

Vad säger du, om jag säger en specialdesignad bloggdesign för endast 100lappen, tillverkad endast för dig, efter dina önskemål?

Hör av dig snarast om du är intresserad!

oxox

2009-05-23 @ 11:10:06
URL: http://takai.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0