Inför AIK-Elfsborg!

Hej, nu kommer en ''inför rapport'' TIll matchen AIK-Elfsborg idag!

Matchen spelas 17.00 på Råsunda Elfsborg leder serien, AIK ligger 4a med 1 poäng mindre, det är en enormt viktig match, och Elfsborg är stora favoriter. Anders Svensson är skadad och kommer inte medverka. Men den gamla AIK-hjälten Stefan Ishizaki kan är aktuell för spel. Frågan jag ställer mig då är om ''Ishi'' Blir en tillgång? Han är rankad som en av Allsvenskans bästa mittfältare, men den här säsongen har förstörts av skador, och då han har spelat har han inte varit lysande direkt. VIlket Elfsborgs 2 andra yttermittfältare, Daniel Nordmark och framför allt Emir Bajrami varit.
Så enligt mig borde tränare Magnus Haglund fortsätta med samma mittfältare. Men jag tror han kommer plocka in Ishizaki om han blir spelklar, vilket förmodligen gör att vänsterfotade Bajrami får flytta ut till vänster, vilket vore ett tungt avbräck för Elfsborg då Bajramis specialitet är att bryta in från höger och sjkuta med vänster. Dessutom kommer AIK's långsamma back Nisse Johansson få stora problem med kvicka Emir. Elfsborg spelar Allsvenskans just nu bästa fotboll och kör mycket kortpassningsspel. vilket kan göra AIK spelarna frustrerade om dem inte lyckas bryta spelet, och räkna med en sen tackling eller eftersläng av en AIKare.

För AIK's del då? Man har redan speldirigenten Jorge Ortiz avstängd annars ser det bra ut och dem som är skadade är långtidsskadade. Özkan öär dock som vanligt osääker till spel med tanke på hans envisa ljumskskada.
Man kommer stärkta med en 1-0 seger mot ärkerivalen Djurgården. Ivan Obolo är i toppform men kommer enligt Elfsborgs tränare Magnus Haglund inte få mycket yta att jobba på.


En trolig uppställning är: målvakt: Daniel Örlund.  Högerback: Markus Jonsson. Mittback: Per Karlsson och Jos Hooiveld.  Vänsterback: Nils-Eric Johansson.

Högermittfältare: Kenny Pavey.  Innermittfältare: Daniel Tjernström och Bojan Djordjic.  Vänstermittfältare: Martin Kayongo-Mutumba.

Anfallare: Ivan Obolo och Sahiou Jagne.

En komplett elva enligt mig, vill bara plocka bort Kenny och sätta in ''Gabbe'' Özkan om han kan spela.

Det var allt, kommer med resultat och rapport efter matchen.!

Inför AIK-Elfsborg - toppmöte på Råsunda
Anders Svensson och Ivan Obolo i kamp om bollen ifjol.


Teddy Lucic, Miran Burgic och Markus Jonsson i nickduell ifjol.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0