Tåget har startat.

Nu är den elfte omgången av Allsvenskan färdigspelad om ungefär 45 minuter. Och det har varit riktigt jämnt hittils. Och om en omgång är det sommaruppehåll. Men det känns ändå som att dem starkaste guldkandidaterna ligger topp-3. IFK Göteborg, Elfsborg och Helsingborg ligger på första, andra ooch tredje plats. Dem känns riktigt starka i år. Visst är det mycket kvar och lag som AIK, Kalmar och Malmö kan vara med och utmana. Men redan nu är det 5 poäng upp till ledande Göteborg och 9 för Kalmar och Malmö. Alltså kan man kortfattat säga att ''guldtåget'' har startat, och nästa omgång blir livsviktig om man ska haka på i toppen.

Hur ser det ut om några månader då?
Elfsborg, Helsingborg och Göteborg känns ruskigt starka och jag tror dem håller ut ända fram. Frågan är bara vem som drar det längsta strået.

Det är fruktansvärt svårt att säga. Min känsla säger mig att Elfsborg är det starkaste laget, att det inte kommer försvinna så många från Elfsborg i sommar. Och dem har redan nu ett otroligt starkt lag och har fantstiskt bra ersättare på nästan alla positioner. Där sviktar både IFK och Helsingborg. Helsingborgs trupp känns inte särskilt stark och det kommer nog att straffa sig i slutskedet. IFK Göteborg har en grym trupp just nu. Men dem har många unga, och då ökar chanserna att flera spelare försvinner. Wernbloom är redan klar och Bjärsmyr vill inte förlänga kontraktet så han försvinner nästan garanterat. Vilket i och för sig ger pengar till ersättare. Men det tar lång tid att anpassa sig till Allsvenskan, så om man vill ha en ersättare så värvar man förmodligen en gammal spelare från tex Danska ligan som spelat i Allsvenskan förut. Eller någon som redan nu spelar i Allsvenskan.


Men topp-3 tror jag ser ut så här:
1. IF Elfsborg.
2. IFK Göteborg
3. Helsingborgs IF

Men mycket återstår! Men ett som är säkert är att tåget är på väg!


Blir det en favorit i repris för Elfsborg 2009?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0