Orättvist!

Har just kommit hem från AIK-Elfsborg, det  var en helt okej insats från AIK's sida men resultatet blev 0-0 vilket jag hade varit nöjd med innan matchen men inte efter matchen med tanke på att vi hade 2 jättelägen! Vi stängde Elfsborg totalt och dem hade knappt en ända chans! Vilket tyder på att försvarspelet är mycket bra, styrt av Jos Hooiveld!
Om ni såg uefacup finalen i onsdags som Shactar Donetsk vann med 2-1 så var Darijo Srna matchens kanske bästa spelare. Han utmärkte sig framför allt med att vända spelet bra. AIK's Bojan Djordjic var grym igår och påminner om Srna, han vill hela tiden vända spelet och skapa nya ytor vilket är mycket viktigt!
Nisse Johansson var inte bra igår heller. Han är verkligen backlinjens svaga länk! Ivan Obolo stod inte för sin bästa match i år men var klart godkänd. Nu är den grekiska storklubben Olympiakos ute efter honom! Jag ber till högre makter att det inte blir som med Wilton då man sålde bort guldet till Elfsborg 2006!
Men men jag tror ändå att man säljer han, man lär få in kanske 10-15 miljoner, hade  Ivan varit yngre hade man fått betydligt mer, men nu är han trots allt 27 år.
Hade jag varit Björn Wesström hade jag hållt kvar Obolo hela säsongen, och då har man goda chanser att komma topp-3 vilket betyder Uefacup kval, eller om man kommer 1a Champions League kval! Det ger klubben stora intäkter, och när Januari-fönstret öppnar så kan man sälja Ivan och få bra med pengar. Vilket lätt skulle ta AIK ur den ekonomiska krisen man är i nu.
Vem ska då ersätta Ivan?
Just nu har vi Mikael Thorstensson 24 år. Löpvillig anfallare som kan skapa chanser. Dock en mycket svag avslutare. Inga mål i år. Betyg: 2,5

Sahiou Jagne 22 år. Snabb som en vessla, en superinhoppare. Dock inte lika bra från start, kan bli kyligare i sina avslut. Betyg:3,5

Miran Burgic. 25 år. En anfallare som gjorde bra ifrån ssig när han kom, har dock haft svåra skador och tappat i stort sett allt självförtroende. När det är tillbaka kan han var ruggigt bra!
Betyg: 4 (När han har självförtroende)
Pontus Engblom. 17 år. Är just nu utlånad till Väsby United, har inte sett så mycket av honom men kom från en Divison 2 klubb och hade ett grym målfacit därifrån. Ser lovande ut.
Betyg: 1,5
Sen kan Martin Mutumba gå upp på anfallare, teknisk kille som älskar att utmana.
Betyg: 2 (Som anfallare)
Det är alltså tydligt att vi behöver förstärkning om Ivan försvinner!
Men efter att vi sålt Wilton så kom ingen förstärkning, det var Ivan som blommade ut och tog Wiltons plats. Men den här gången finns det ingen som kan blomma ut och bli lika stora som Ivan eller WIlton. AIK måste börja tänka om och sluta bygga laget på en spelare. Satsa långsiktigt!
0521-04
Över 14000 åskådare tog sig till toppmötet!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0