Ny grej!

Hej.! nu kommer en ny grej i bloggen, det är att jag kommer skriva om ett lag. Det kan handla om vad som helst som har att göra med laget, det kan va problem som dem har, tänkbara värvningar, och allt möjligt. Jag börjar med mitt favoritlag, AIK.

Idag tar jag upp tänkbara värvningar. AIK har en hyfsat bra startelva men de finns positioner man måste förstärka på...

Först och främst har vi ju 2 skador på målvakter, och Daniel Örlund är för ojämn, han går från fantomräddningar och grymma matcher till bleka insatser och mke tabbar. En sån målvakt håller inte om man ska vinna smguld, inte ens om man ska komma topp-3.  EN grym värvning på den positionen är BP:s 19åriga Kristoffer Nordfeldt. Han är på väg att bli något riktigt stort! Ett till plus är att Nordfeldt har en enorm vinnarskalle.

Mittbackarna Jos Hooiveld och Per Karlsson känns väldigt stabila, och Walid Atta är en bra back-up alltså behövs ingen förstärkning där.  Ytterbackarna är dock ett lite större frågetecken. Nisse Johansson är varken snabb eller passningsskicklig och har sagt att det är ''äckligt'' att spela ytterback. Pierre Bengtsson är en hyfsad ersättare till Nisse, men behöver blomma ytterligare. Och Pierre kommer förmodligen spela på mittfältet oftare än på backen. Patrik Bojent var grym i Gefle men inte lika lyckad i AIK.
En förstärkning skulle kunna vara IFK Göteborgs Erik Lund. Han är helt orädd, har ett fint passningsspel och är väldigt klok för att bara vara 20 år.
Nu till mittfältet. AIK har ett mittfält som är helt okej. Spelare som Kevin Walker, Martin Mutumba Gabriel Özkan och Daniel Gustavsson har kapacitet att bli riktigt bra. Högermittfältaren Kenny Pavey ger alltid allt i alla situationer men är för ojämn. Det behövs inte förstärkning än på ett tag där iaf. Innermittfältet kan se olika ut, Ortiz, Tjerna, Özkan, Walker och DJordjic kan alla spela innermittfältare. På vänstermittfältet finns Mutumba som har blommat ut rejält , Daniel Tjernström som snart kommer sluta, han är ju faktiskt 35 år. Men ändå lagkapten och kämpe. Yussuf Saleh och DJordjic kan också spela vänstermittfältare. Där ser det alltså mke bra ut.
Anfallet behöver dock förstärkas. Obolo är egentligen för bra för allsvenskan och En försäljning är nästan garanterad i sommar. Miran Burgic har för stora skadeproblem och missar på tok för mycket. Han är annars bra på huvudet. Sahiou Jagne är en av allsvenskans bästa innhoppare, blixtsnabb och sylvass avslutare. Thorstensson har fått en nytändning i AIK men hålle rinte allsvensk klass än. Pontus Engblom är bara 17 år och förväntas vara som bäst om 4-5 år ungefär.
Vi behöver alltså minst en förstärkning till anfallet, här är 4 alternativ: 

Örebros Kim Olsen, Kom som lån under förra säsongen det blev omedelbar succe med 9 mål på 16 matcher. Bra huvudspelare, och svårstoppad.

Malmö FF:s Edward Ofere, stor stark center som nätade 9 gånger på 21 matcher i fjol. Har mycket kvar att bevisa, men AIK behöver en center.

Halmstads Anselmo. Brasse som stod för 15 mål förra säsongen, AIK behöver just en målskytt. Fantastisk avslutare.

BK Häckens Paulinho. 23årig brasse som har fin teknik och är en vass målskytt. Dock skadeproblem.


Ofere, en riktig centertank

Anselmo, en skyttekung.


Dansk dynamit-Kim Olsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0