Hv71 och Färjestad seger!

Hv71-Frölunda 3-1.

Hv71 vann en jämn och tät match mot Frölunda. Matchen började mke bra och de var tufft jämnt och hårt spel. Inget lag hade något direkt övertag. Frölunda var nog bäst i början om man ser till chanser. Dem hade ett skott i ribban och 2 minuter ett i stolpen. Turen var dock på Hv's sida och efter 18 minuter och 5 sekunder kan Martin Thörnberg forcera in 1-0 för Hv71. 1-0 står sig perioden ut.  Hv71 pangstartar den andra perioden och efter 58 sekunder kan jukka voulitainen sätta 2-0. Han får ett inspel och från ''slottet'' (centralt framför mål) skjuter han ett hårt och välplacerat skott i mål.  Det är fortsatt jämnt spel... Efter 12.30 så får Pasi Puistola en passning och från den högra tekningscirkeln och med en handledare stänker han upp pucken i krysset. Mycket snyggt! Andra perioden slutar 3-0. Den tredje perioden är lite mer avslagen och Hv har kontroll. Efter 19.32 reducerar dock Janne Niskala till 3-1.

Skellefteå-Färjestad 0-2
Färjestad vann sin viktiga borta match mot Skellefteå AIK. Det blev en riktig rysare i Kraft Arena. Det stod 0-0 med 14 sekunder kvar och alla trodde på sudden death. Då slog Jonas Holös till och satte 0-1. 5 sekunder senare satte Anders Bastiansen 0-2 i tom kasse.